Christer Pettersson

Alltsedan Christer Pettersson blev fälld för Palmemordet i tingsrätten 1989 har han av nästan hela svenska folket setts som Olof Palmes mördare. I detta avsnitt frikänns Christer Pettersson helt från all inblandning i Palmemordet.
Ingen inblandning i Palmemordet

Christer Petterson blev 1989 fälld i tingsrätten för Palmemordet men blev senare friad i hovrätten samma år. Trots att Christer Pettersson var frikänd för Palmemordet så förblev han ändå huvudmisstänkt i Palmegruppen ända till 2018. Nästan alla i Sverige var under 30 år helt övertygade om att Christer Pettersson var Olof Palmes mördare och många i Sverige betraktar honom fortfarande som Olof Palmes mördare. Christer Pettersson dog 2004 i sviterna efter ett fall.

 

Jag har aldrig trott på Christer Pettersson som Olof Palmes mördare eftersom jag inte tyckte att hans personlighet stämde in med hur mordet utfördes. Christer Pettersson hade heller ingen relation till skjutvapen. Dessutom ansåg jag det helt osannolikt att en så aggressiv och klumpig person som Christer Pettersson skulle kunna skjuta Olof Palme så diskret i Stockholm city för att direkt efter mordet vara spårlöst borta. Om Christer Pettersson hade utfört mordet på Olof Palme så är jag övertygad om att många vittnen hade känt igen honom vid mordplatsen och troligen hade han blivit gripen direkt efter mordet.

 

När jag 2018 läste förhörsprotokollen från mordnatten då Palme mördades, var det första jag reagerade på vittnenas samstämmiga beskrivning av gärningsmannen. Det blev då för mig fullkomligt obegripligt hur Christer Petterson hade blivit indragen i Palmemordsutredningen. Nästan alla vittnena från mordplatsen hade uppgivit att mördaren bar en lång rock och yllekeps/-mössa. En del vittnen uppgav även att mördaren hade en handledsväska. Hur ofta gick Christer Pettersson klädd så här? Han har förmodligen inte gått klädd i sådana kläder någon gång under hela sitt liv. Det kan dock inte uteslutas att Christer Pettersson var på maskerad denna kväll och därför var annorlunda klädd. Men att Christer Pettersson dessutom skulle gå beväpnad med en laddad Magnumrevolver denna kväll, trots att han inte har någon relation till vapen, samt av slump dessutom sprungit på Olof Palme, känt igen honom i mörkret och skjutit honom utan betänketid blir sannolikheten för att han är mördaren förkastligt låg. Därför borde Christer Pettersson ha uteslutits från mordutredningen direkt. Mördarens klädsel tyder istället på att mördaren hörde hemma i en högre samhällsklass än Christer Petterssons.

 

Christer Pettersson var en småkriminell person som man gärna ville ha inlåst men att dra in honom i Palmemordet var att gå alldeles för långt. Istället för att utesluta Christer Pettersson från mordutredningen verkar det som rättsväsendet valde ut honom som en lämplig gärningsman med passande brottslig historik för att få ett snabbt avslut i Palmemordsutredningen. Man anordnade en märklig vittneskonfrontation där man försåg Lisbeth Palme med vägledande information om att den misstänkte var missbrukare så att hon kunde peka ut honom. Med detta förfarande tog man Lisbeth som gisslan för utpekandet av Christer Pettersson som mördare. Lisbeth borde aldrig ens ha konfronterats med Christer Pettersson eftersom han inte var på mordplatsen när mordet begicks och för att han inte passade in på vittnenas signalement av mördaren. Man mörkade även all fakta som talade emot Christer Pettersson. Sedan fick man obegåvade journalister och kändisar att okritiskt sprida bilden av Christer Pettersson som Olof Palmes mördare i alla svenska medier. 1989 lyckades man även få Christer Pettersson fälld i tingsrätten och man lyckades i princip övertyga hela svenska folket om att Christer Pettersson var Olof Palmes mördare.

 

Trots att Christer Pettersson blev friad i hovrätten så fortsatte förföljelsen av honom ända till hans död 2004. Många kändisar valde att öppet anklaga och trakassera honom för att vara Palmes mördare trots att han inte hade något med mordet att göra, vilket är minst sagt klandervärt. Här följer exempel på några av dessa kändisar:

  • Programledaren på en TV-kanal som aldrig gav sig i sina försök att sätta dit Christer Pettersson trots att han åkte på det ena bakslaget efter det andra. TV-kanalen försökte t o m att sänka Christer Pettersson med ett lögndetektortest. Men han klarade lögndetektortestet galant och då ville TV-kanalen inte kännas vid testets riktighet längre. De borde tidigt ha insett att Christer Pettersson inte var Palmes mördare, exempelvis när han frivilligt ställde upp på lögndetektortestet. Om Christer Pettersson hade mördat Palme så hade han aldrig vågat ställa upp på ett lögndetektortest, oavsett belopp. Men ändå fortsatte förföljelsen av honom med det ena programmet efter det andra. Det som räddade Christer Pettersson från att gå under var att han var smartare än programledaren och hans springpojke tillsammans, trots att han var en alkoholiserad narkoman. Han lyckades lira brallorna av dem konstant. Dessa två personer hör hemma som troll i TV-programmet Trolljägarna. Det kan inte vara många av deltagarna i programmets historia som har trakasserat någon i 25 år som dessa två personer gjorde.
  • Stjärnadvokaten som öppet anklagade Christer Pettersson för att ha mördat Olof Palme. Han var bl a med i ett TV-program med en låtsastribunal där han anklagade Christer Pettersson för att ljuga om mordnatten. Christer Pettersson blev då så arg att han var på väg att slå advokaten på käften. Men Christer besinnade sig och han nöjde sig med en utskällning. Sedan lämnade han TV-studion. Är det lämpligt att en respekterad advokat öppet slänger ur sig ogrundade mordanklagelser mot en utsatt person på detta vis? Med dessa anklagelser avslöjade advokaten dessutom att han saknar analytisk förmåga. Man kan undra hur bra han är i sina rättsfall med tanke på den stora felbedömningen han gjorde i Palmemordsfallet angående Christer Pettersson.
  • Den överlägsne författaren/journalisten som många gånger öppet har anklagat Christer Pettersson för att vara Olof Palmes mördare. Han hyllade även polisarbetet som satte dit Christer Pettersson och betraktade utredarna som stjärnor. Att han hyllade i polisarbetet är helt obegripligt med tanke på att det var en total katastrof från början till slut. Är journalisten vanligen så här dåligt insatt i områdena han uttalar sig om? Han brukar nämligen uttala sig tvärsäkert som expert inom alla möjliga områden i media, områden där man oftast själv inte är insatt i och därmed inte kan bedöma sanningshalten i hans uttalanden.

När det nu är klarlagt att det var Stig Engström som mördade Olof Palme och inte Christer Pettersson så kan man konstatera att hela svenska folket blev förda bakom ljuset av media och rättsväsendet ända sedan mordet skedde 1986. Inget som har framförts i media under dessa 34 år har stämt, utan allt har varit fel och vilseledande. Man lyckades t o m få Christer Pettersson fälld i tingsrätten trots att han aldrig var på mordplatsen när Palme sköts. Hur kunde det bli så här illa? Jag ser det som en framgång för rättvisan att Christer Pettersson nu äntligen har blivit helt rentvådd från att ha mördat Olof Palme. Att Christer Pettersson skulle ha mördat Olof Palme är enligt mig den största konspirationen i Sveriges historia. När Christer Pettersson nu helt kan avskrivas som Palmes mördare är detta ett bevis på att alla journalister, kändisar m fl som har uttalat sig öppet om Palmemordet har haft fel i alla år och att de flesta av dem inte är så begåvade som de själva tror att de är. Många av dem ska nog vara glada för att Christer Pettersson inte längre lever för annars hade nog många riskerat att få betala skadestånd till honom för förtal. Dessutom kan man undra vad alla Palmegrupper höll på med i 34 år när jag kunde lösa mordet på 4 dagar!

christer pettersson palmemordet olof palme mordet